RECEPT TEDNA:
STROČJI FIŽOL Z MANDLJEVIM PESTOM IN OLJČNIM OLJEM
SESTAVINE (za 4 osebe):
- 1 kg stročjega fižola
- oljčno olje KALI OREKSI
Za mandljev pesto:
- 200 g mandljev
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja KALI OREKSI
- malo soli
- 1 česen
- timijan (lahko svež ali posušen)
- sok limone
- nariban parmezan cca 40 gramov
- polovičke mandljev za dekoracijo
PRIPRAVA:
Mandlje olupimo, popečemo na ponvici jih ohladimo, stresemo v mešalnik dodamo suhe sestvine in česen, zmešamo. Na koncu prilijemo sok limone, premešamo. Pasto damo v skledo in primešamo z oljčnim oljem.
Fižol očistimo operemo s soljeni vodi, skuhamo (koliko časa odvisno od vrste fižola), ocedimo, prelijemo s hladno vodo, ocedimo, serviramo na krožnik, malo pokapamo z oljčnim oljem in čez fižol potresemo mandljev pesto. Čez potresemo polovičke mandljev za dekoracijo.
Nasvet! Da lažje olupimo mandlje jih damo v vročo vodo, pustimo da koža nabrekne, malo ohladimo in olupimo. Preden jih uporabite za recept, jih pustite na papirnati brisački, da se posušijo.
"Kali oreksi!" - Dober tek!
|
|